Painici cu lapte, unt si chimen

de mihaelar63 in Piine, 1 Feb 2021 | 2648 vizualizari

 

   O perioada am fost ocupata cu serviciu si nu am preparta paine acasa. Acum m-am apucat din nou de copt. Delicioase aceste painici.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina tip 000
  • 350 gr faina tip 650
  • 550 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata-7 gr
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte, unt si chimen:

  1. Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel .
  2. Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar.
  3. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca .
  4. Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .
  5. Eu am framntat cu ajutorul masinii de paine Tefal .
  6. Am pus in continuare untul moale , uleiul si fainurile .Ultima se adauga sarea .
  7. Am lasat masina sa-si faca treaba , sa framnte si sa tina aluatul la cald .
  8. Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon .
  9. Prin manipulare aluatul isi scade din volum .
  10. L-am impartit in 8 parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa  fie de aceiasi marime .
  11. Am intins [ ca o placintica ] aluatul , apoi l-am impachetat ca o branzoaica .Ultima data l-am rulat ca o pinica mica ,usor lunguiata .
  12. Am pus painicile in tava cu hartie de copt .
  13. Pe fiecare bucat am facut cate trei taieturi .
  14. Ultima data am uns painicile  cu ajutorul unei pensule de silicon cu lapte amestecat cu tutrmeric .Am presarat deasupra chimen si inca putina sare .
  15. Turmericul este benefic pentru santate si da o culoare frumoasa preparatelor .
  16.  Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou . Vor iesi mai lucioase.
  17. Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C.
  18. Dupa aproximativ o jumatate de ora se creste temperatura la 205 grade timp de 10 minute .
  19. Se mai coc painicile inca 15 minute la 180 grade C.
  20. Se scoate tava din cuptor .
  21. Dacaa doriti o coja moale . Se acopera tava cu un servet curat de bucatarie .
  22. Daca doriti o coja mai crocanta se scot painicile sa se raceasca pe un gratar de inox .
  23.        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Zaharul ajuta la dospirea mai rapida a aluatului.

2

Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou. Vor iesi mai lucioase.

3

Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte, unt si chimen" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala